Sossarna skyller på medierna

Marita Ulvskog, fd mediaminister och innan dess chefredaktör på Dalademokraten skyller på medias “demonisering” av socialdemokratin när hon ska förklara de fem procent som partiet sjunker i senaste opinionmätningarna. (Ekot och SvD)

Men Helle Klein visar på en sund distinktion mellan vad som faktiskt media gjort och vad partiet de facto misslyckats med. (Aftonbladet)

Visserligen kan det tyckas som om Helle pratar i egen sak eftersom hon är ledarskribent på Aftonbladet men jag tvivlar på att mediamakten korrumperat henne så till den milda grad att hon skulle ha dold agenda. Och det är oerhört märkligt att se Ulvskog skylla opinionssiffrorna på medierna och inte erkänna att regering och parti under de senaste månaderna gjort sig förtjänta av mer än fem procents nedgång.
Enligt min humla vore ett regeringsskifte av nöd – för socialdemokratins bästa. Det skulle innebära en tid av återuppbyggande av förtroende hos allmänheten liksom möjligheten att låta borgarna få sina fiskar rejält upphettade av opinionen. Framförallt behöver de byta partiledare – problemet är att den enda som kunde fungera pr-mässigt numera inte ens får komma in på avbytarbänken. Margot W är i princip det starkaste kortet men för partiet alltför EU-vänlig och liberal. Pär Nuder tillhör visserligen (egentligen) högerflanken men är ungefär lika kul som tandläkarbesök…

Related Posts

2 thoughts on “Sossarna skyller på medierna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *