Flashannonser lika irriterande som pop-upannonser

OMD ((Jag kan inte hjälpa det men jag blir förvirrad. För mig är OMD = Orchestral Manoeuvres In The Dark. Inte ett nätverk av mediabyråer…)) har i en studie visat på att surfare tycker minst lika illa om annonser som lägger sig över innehållet på sajten som man tycker illa om pop-up-annonser.

En viktig sak i undersökningen är att OMD menar att det finns fyra distinkta anledningar för surfare att använda Internet: research, underhållning, information och interaktion (communities, P2P etc). Det är knappast något nytt men helt klart en hjälp att dela upp målgruppen. (BrandSuicide)

Få se nu: en popup lägger sig över sajten man vill läsa. En flashannons lägger sig över sajten man vill läsa. OMD verkar förvånade att den senare är lika irriterande än den förra. Godmorgon.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *