Olika nyheter beroende på klockan

Har du alltid samma innehåll på webben? Varför det?

azcentral.com har börjat att erbjuda olika innehåll beroende på när på dygnet sidan besöks. För det som de sett bland sina användare är att kvällstid är nöjesnyheter och lite mer “mjuka” nyheter det som är mest intressant och genom att låta dessa saker få högre status under kvällstid skapar men en högre konversion och därmed ökade möjligheter för att nå konsumenterna med reklamen. (Poynter Online)

Beteendeinriktningen är solklar och just när det gäller webb finns det stora möjligheter att jobba just med behavioral targeting. Frågan är varför det är så få publicister på nätet som väljer att göra det?

Related Posts

3 thoughts on “Olika nyheter beroende på klockan

  1. Dab

    Vad bra att dina nyheter är inställda efter klockan “NattUggla”! :))

    XDet fanns en annan webbtidning som gjorde samma sak för några år sedan, och dessutom ändrade sajten färg från vit bakgrund och höga kontraster och skarpa dagsfärger till lite mörkare färger och mjukare val på kvällen. (USA today? Det var en ganska stor nyhetssajt i alla fall). De matade även upp mer mjuka entertainment nyheter och dylikt. Efter sex månader gav de upp har jag för mig – det hade nog fungerat om man genom en enkel kaka (evt inloggning) kunde själv definera vad man tyckte var bra färger eller vad det var för tid på dygnet.. Olika yrken har olika arbetstider, folk lever i olika tidszoner och så vidare.. Nå om jag minns rätt så fungerade det inte för dem i längden.

  2. N/.

    Det är väl just där man ser möjligheterna. Fler och fler sajter måste jobba med relationer med individen och därmed kan man på ett helt annat sätt “hjälpa till” med konsumentens val.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *