Yao Ming säljer amerikanska varumärken

Det kinesiska stjärnskottet Yao Ming spelar basket i USA, men hans stjärnstatus i sitt hemland ger amerikanska varumärken en rejäl skjuts. Jeffrey Swystun på Interbrand Corp. säger det enkelt:

“If you are teamed up with Yao, you have an instant leg up in a marketplace of a billion people.”

Yao Ming är ingen ny Jordan, hans storhet ligger i Kina och de flesta multinationella företag vill ta sin bit av en marknad med en miljard människor och en stabil ökning av tillväxten på nio procent varje år.

Fördelen med en sådan som Yao Ming är att hans namn kan ge sina sponsorer extra kraft inför OS 2008 i Peking. Detta räknar de flesta som det OS där reklam- och sponsorsinsatser kommer slå alla upptänkliga rekord både i finansiella muskler och i brott mot god smak och marknadsföringsetik. (Businessweek)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *