Webbloggars demografi

Henry Copeland har gjort en ovetenskaplig (bias genom att det är specifika webbloggar han bett länka till surveyn) men förhållandevis stor enkätundersökning om vem som egentligen läser olika webbloggar ute på nätet.

Resultaten är intressanta, även om man får se dem som oerhört skissartade. 79% av de över 17000 svarande är män (jämförelsevis är 56% män av NYT:s läsare). 61% är över 30 och 75% säger sig tjäna mer än $45,000 (335 000 kr) per år.

54% av nyhetskonsumtionen är onlinebaserad, vilket också förklarar deras aversion mot traditionella media: 82% menar att TV inte är någon värdefull källa för nyheter och opinionsbildning. 55% säger samma sak om nyhettidningar och nästan lika många anser det om andra tidningar.

Av de som svarat på enkäten uppger 50% att de har köpt böcker online för minst $50 och 47% har spenderat mer än $500 på onlineköp av flygbiljetter. (Poynter Online. Hela undersökningen hos Blogads)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *