Yngre välutbildade anställda läser onlinenyheter

Onlineläsare som kontinuerligt besöker tidningarnas webbplatser för nyheter är yngre, har bra utbildning och är ofta anställda än Internetanvändaren i gemen. (Editor and Publisher)

Det känns inte som någon förvånande och revolutionerande nyhet egentligen – det är samma målgrupp som för tryckta tidningar. Att de är yngre är inte konstigare än att oftast yngre är mer vana att läsa längre texter på nätet. Att de har bättre utbildning än gemene man visar även icke-formatbestämda undersökningar när det gäller nyheter och aktualiteter. Att de är oftare anställda beror snarare på situationen i omvärlden: om arbetslösheten är hög inom lägre utbildade är det självklart att gruppen som läser sina nyheter online är anställda eftersom de inte tillhör det segment som är arbetslösa.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *