Prime time för nätet

Mellan klockan 18 och 22 är aktiviteten hög bland de svenska internetanvändarna. Enligt Nielsen/Netratings har internetanvändandet ökat med fem procent i åldrarna 12 till 24 år bara sedan oktober förra året.

Det innebär att omkring 390 000 ungdomar i åldern 12 till 17 år väljer Internet i stället framför tv:n. Det motsvarar nära 80 procent av alla aktiva användare (någon som har tillgång till internet på arbetet eller hemma och som under provperioden använt internet och pc-program).

I målgruppen 18 till 24 år är det nära 257 000 personer (70%). Användandet högt fram till klockan 22 på kvällarna.

I statistiken ingår ICQ och MSN Messenger och liknande och Winamp, Kazaa och Windows Media Player. Nielsen-Netratings ser att nyttjandet av dessa program ökar det totala användandet med över 20 procent av TV:s prime time. (Online-spel omfattas inte av undersökningen.) (ComputerSweden)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *