Rudi, a message to you

I helgen öppnar Stomp It en oi!-klubb där ska, punk, oi, reggae och brittisk soul blandas och stompas till.
Oi var den musikstil som vissa punkare utvecklade och hade samband med den tidiga skinheadrörelsen, innan denna blev helt i händerna på nationalister och rasister. Exploited var ett av de första band som kallades oi-band. (DN På Stan)

Det är inte omöjligt att det faktiskt blir en trend – just ska-musiken har hela tiden knackat på dörren och kommit in som gäst bland early adopters och en hel del finns det ute i buskarna som älskar just ska och punk, brittisk soul och punk fortfarande. Den amerikanska surfpunkvågen med Blink 182, Good Charlotte, Sum41 och de gamla banden Green Day och Rancid respektive Bad Religion har alla drag av både ska och reggae i sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *