Chupa Chup-logotypen

Chupa Chup-logotypen är gjord av Salvador Dali? Dali var kompis med Enric Bernat Fontlladosa som gjorde Chupa Chupas-klubbor(namnet betyder ungefär Sugande sugare) stora. Detta efter att hårt drivit fram en utveckling i ett nedgånget karamellföretag och rensat ut närmare 200 produkter.

Numera tillverkas och säljs närmare fyra miljarder klubbor i 170 länder.

Just det svåra i att rensa ut de 80% av varumärken som inte är finansiellt gångbara och bara satsa på de 20% som har livskraftighet är svårt för de flesta företag och just Bernats mod används bland annat som ett exempel på Harvard Business School. (A Hundred Monkeys)

Andra sätt att inta en Chupa Chupas:

 

Related Posts

One thought on “Chupa Chup-logotypen

  1. Nibbe

    “Chupa Chup-logotypen är gjord av Salvador Dali?”
    Det stämmer bra men om Fontlladosa var väl med Dali råder det väldigt olika meningar om.
    Chupa Chups introducerades för världen 1958 då företaget hette Granja Asturias S.A. 1964 bytte de namn på företaget till Chupa Chups S.A och 1969 gjorde Dali logotypen. Han tecknade tydligen gladeligen den på en dagstidning direkt och inom en timme hade de bestämt sig för den. Enligt rykten var det på ett café vilket kanske kan förklara den lilla antydningen till inspiration ifrån Coca Cola’s logo.

    /Nibbe, väldigt beroende av Chupa Chups. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *