Y2k3-foton

Digitalkamerorna har haft en snabb utveckling under året. Förra årets julklappar har blivit dubbelt så bra när det gäller upplösning och antal pixlar. Utvecklingen handlar mest om utveckling av preview-fönster, snabbhet i både seriebilder och i starttid. Blixtautomatik och intelligenta blixtar kommer vi få se mer och mer liksom Wi-fi-möjligheterna: att skicka bilderna trådlöst från kamera till datorn.

Andra grejer inom optiken har också sett ljuset utanför geek-labben.

Vad sägs om Canons minsting med 4 megapixlar men i storlek av ett kreditkort. Och vad sägs om den lilla scannern som är genomsynbar. Märkligt. För att inte tala om nattkikaren från Sony som bygger på fyra färger vilket ger en oerhört bättre bild även i det mörkaste mörker. Ett “must have” är självklart The Armor Archive:

“Whether you’re documenting a war zone or a family reunion, you want a sturdy backup storage device for your pics. The Fortress is nickel-plated aircraft aluminum machined into a curvy shell. The soft, rubbery interior protects the 80-Gbyte hard drive from vibration and shock – it’s rated to survive a 6-foot drop onto concrete.”

Det viktigaste för en digitalkamera är kanske ändå tillgången till minne och minneskorten har följt samma branta utvecklingskurva som kamerorna och ligger inte långt efter de ordinära hårddiskarnas utveckling när det gäller exponentiell storleksutveckling. SD-korten är up-and-coming, både på grund av deras litenhet men också då de även används i Palms handdatorer. Compact Flash-korten är visserligen både störst till sin fysiska storlek men också när det gäller minnesmöjligheter – just nu över fyra gigabyte. (Wired PhotoGear)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *