När varumärken krockar

Palmones nya communicator Treo 600 är anledningen att Palm köpte hela handdatorföretaget Handspring för något halvår sedan. Treoserien var en av de första att faktiskt utmana Nokia i biznizen PDA-GSM-i-ett.

Problemet är att Pfizer har namnskyddet för varumärket Treo och därför kommer Palmones nya P900-konkurrent att komma först efter årskiftet. Onekligen intressant att det nu blivit ett problem i och med att Palmone tagit över Handspring eftersom Treo funnits i flera år även på den svenska marknaden.
Beror det på att det just är Palmone som kommer med en väldigt bra produkt eller beror det på den utveckling som varumärkestänkandet har fått på några år?

(ComputerSweden)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *