Pepsi dare for more

I samband med att Pepsi ser över sin slogan på flera internationella marknader skapar företaget en ny slogan med koppling till den gamla: Dare for more.

Mathilda Jönsson, projektledare på Pepsi förklarar:

– Vi vill omprofilera oss i vår image.

Pepsi-Colas nya slogan ska symbolisera människor som vågar vara sig själva och vågar sätta trender och är en “förtuffning” av den gamla Ask for more. (Dagens Media)

Internationellt förändrar Pepsi sin payoff till Pepsi. It’s the Cola vilket helt klart är en ren utmaning mot deras ärkefiende CC. De släpper det gamla Joy of Pepsi och åtminstone i initialt skede använder man inte heller kändisar som säljstöd utan försöker knyta Pepsi och olika maträtter till varandra.

Byrå som gjort de internationella såväl som de nordiska omprofileringarna är Omnicom Group BBDO i New York. (Brandweek, Ad Age och Ad Week)

Pepsi har valt att knyta produkten till mat efter att en marknadsundersökning visat att hela 57% av användningstillfällen av läsken är i samband med mat. Pepsis kärnvärden är spirited, spontaneous, contemporary and exciting. medan Coca-Colas är traditional, secure, comfortable and deliberate.

Pepsi kommer också använda utomhusreklam: “That pastrami on rye would taste even better with a Pepsi. It’s the cola.” It then has an arrow that points to whatever deli is near. Others show a variety of food items (pizza, pretzels, a burger, fries) standing next to a Pepsi-cola logoed glass. Supporting POP inside delis carries messages like “Everything in here would taste better with a Pepsi.” (Brandweek)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *