Vem vill vara kompis med en besserwisser?

Mats Ahldén på Baluba skriver en tänkvärd krönika i Dagens Media:

“merparten av reklamen producerad utan ett uns av självkritik eller självdistans. Argument på argument för vår excellens staplas på varandra, och om inte det räcker kan vi till och med överdriva lite extra, göra en kameraåkning eller retouche så att ingen kan tveka om vår förträfflighet. Och detta gör vi av bara en enda anledning. Vi vill få våra presumtiva kunder att gilla oss och vi vill bygga en sann och långsiktig relation med dem. Och då gör vi det på ett sätt som får precis motsatt effekt.”

Han menar att om ett varumärke verkligen ska vara en relation med en kund ska man då verkligen förklara hur otrolig bra man är? Självdistansen och självinsikten saknas många gånger. Han menar att de som verkligen vågat att bryta mot detta är ICA-reklamen som snarare bygger på igenkänning och sympati. (Dagens Media)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *