Tamponger är relationer

OB och Libresse har startat en kampanj där man går ut i skolorna, via skolsköterskorna, och marknadsför sig genom att ge bort sina produkter till flickor i 11-13 årsåldern. Relationsmarknadsföring och helt klart ett sätt att skapa en positiv bild av sig själva. Företaget ser inget omoraliskt i att surfa på skolorna utan menar att detta är en service även till skolorna som har en begränsad budget. (Dagens Media).

Jag tror inte att företagets försök att marknadsföra sig genom att skapa sig en relation med elever via skolsköterskan är något etiskt problem. Däremot tror jag att det kan vara ett vågspel för Libresse eftersom ungdomar knappast upplever ett företag som “tufft” och önskvärt att ha relation med som blir kopplat till skolan.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *