Att missa tillfället

Att säga det självklara.

“- Vi vill genom kampanjen fånga Lee´s själ och lyfta fram deras produkter. Det är jättekul att vi fått ett så stort internationellt uppdrag”.

Calle Sjönell uttalar sig i Dagens Media apropå att webbyrån Moonwalk har fått jobbet att göra Lee’s webb i den stora re-lanseringskampanjen som företaget dragit igång. (Dagens Media).

Själv kan jag tycka att det han säger är knappast något som är revolutionerande. Att lyfta fram företagets/varumärkets själ och deras produkter måste vara målet för all varumärkeskommunikation. Det här kan vara en fara för reklammänniskor: att man säger det självklara och säger det som förväntas ska sägas, reklamvärlden är lika fylld av klichéer och buzzwords som vilken annan bransch. Frågan är hur det upplevs av inköpare och företag. Om jag hade varit Lee hade jag hellre sett att mediauppmärksamheten som man fått genom artikeln gett något mer än “fånga själ och lyfta fram produkter” – vad tycker Moonwalk är själen hos Lee? Vad tänker de göra?
En sak att tänka på: att i sälj och när man släpper nyheten faktiskt försöker att göra något mer än att bara säga det som alla redan vet. I det första: vad är det specifika som byrån har att erbjuda? I det andra: varför har företaget valt byrån? Det blir visserligen en balansgång mellan att hålla saker hemligt för konkurrenter men samtidigt kan detta även ge att andra företag tar sig en funderare om inte just den här byrån är värd att titta närmare på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *