Svensk reklam ur ett amerikanskt perspektiv

Efter varje guldägg eller Cannes så brukar det gnällas över hur illa ställt det är med svensk reklam. Välgörande kan vara att läsa en amerikans syn på det, som fascineras över att ett sånt litet land faktiskt har så hög kreativitet, just nu när det kommer till digitala medier.

One risks cliché to note that Swedes tend to be more group-minded than Americans. But collaboration seems ingrained here. Add the fact that the companies are smaller and not big on hierarchies and you have all the ingredients for digitally inclined creative prowess. So there it is: nothing in the schnapps, just a simple (or really hard, depending on your culture) inclination to work together.

Ibland är väl helt enkelt ankdammen väl hybrisanfrätt…

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *