DuPont fattar ännu inte. Och inte Albihns immaterialrättsjurister heller.

DuPont försöker fortfarande att jaga människor som använder ordet “teflon”. Nu är det min vän drf som fått ett cease or desistbrev på grund av sin domän teflonminne.se. Det har redan diskuterats här men det är värt att än en gång påpeka: DuPont förlorar stenhårt på det här.

Vad de inte förstår är att deras sökande efter att kontrollera sitt varumärke är meningslöst och slår tillbaka något grymt i slutänden. Istället borde de inse att de lever i en helt ny värld: och den kontroll de tidigare trodde sig ha (vilket redan innan sociala mediernas genomslag och när språkutvecklingen innebar att ord blev generiska) inte fanns då. Och sannerligen inte nu. Det är ett ytterligt analogt sätt att se på varumärken, och framförallt omöjligt i en framtid där så mycket kommer att finnas skrivet, sagt och taggat på nätet. Den aversion de startar mot såväl “riktigt teflon” som mot sitt huvudvarumärke DuPont är knappast värt det. Vidare: jag tvivlar starkt på att Google någonsin skulle se det som negativt att någon säger “att googla” även om de söker på någon annan sökmotor. Men DuPont lever kvar i en gammal brandingvärld. De borde komma på vår kurs om sociala medier så lovar jag att ta en privat genomgång om hur varumärken faktiskt fungerar i en ny disruptiv medievärld. De kan förslagsvis ta med sina immaterialrättsjurister också – de verkar sannerligen behöva en duvning.

Related Posts

10 thoughts on “DuPont fattar ännu inte. Och inte Albihns immaterialrättsjurister heller.

 1. Pingback: DuPont och Albihns - med teflon på hjärnan

 2. Pingback: Teflonminne » Teflonminne vs. DuPont

 3. lord Fredruk

  Tveksamt Dab. Teflon i egenskap av generellt “non-stick-uttryck” bör nog betraktas som generiskt i dagsläget. Det är inget solklart fall som för t ex “termos” eller “nylon”, men deras sak kommer knappast att hålla i en europeisk domstol. Amerikansk behöver vi inte ens diskutera…apor…

  lord Fredruk’s last blog post..DM, negrer och Hästens.

 4. Kristofer Mencák

  Om något så stärker väl uttrycket och bloggen “teflonminne” på uppfattningen att teflon är ett material som är väldigt “halt” eller “non-sticky”. Produktens goda egenskaper förstärks i folks medvetande.

  Galet av DuPont!

  Kristofer Mencák’s last blog post..Två vinnare

 5. Pingback: DuPont och Albihns – med teflon på hjärnan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *