Nyordningar

Resumé väljer att alla som kommenterar på artiklarna ska registrera sig.

Den största förändringen är att du måste vara medlem i Klubb Resumé för att kommentera artiklar. Du kan självfallet vara anonym mot allmänheten, men i händelse av missbruk kommer vi att kunna ingripa och stänga av dem som inte följer reglerna.

Ok. This is the new shit. Det sker en mängd förändringar just nu för att “stävja” missbruk. Twingly funderar på att skapa en kvantitetsregel för antalet Twingly-backlinks till nyhetssajter för att komma undan spambloggande, flera dagstidningar har tagit bort backlinks och i allmänhet sker nu den återgång som många har varnat för. Redaktören, precis som jag och andra, ger andra möjligheter: där innehåll på ett mer dynamiskt sätt filtreras än att skapa regelmässighet. Problemet är att de flesta tidningar har valt att inte interagera med sina kommentatorer eller med backlinks utan mer sett det som ett komplement. Det har helt enkelt saknats strategier och tanke bakom att implementera user generated-funktioner.

Det är ungefär samma sak som jag varnat för när det gäller hur reklambranschen rusat rakt in i user generated-frenzyn utan att egentligen förstå hur den världen fungerar, vilka premisser som gäller och hur annorlunda det kan slå.

Related Posts

5 thoughts on “Nyordningar

 1. Dabitch

  Som gammal medlem (till och med dubbelt upp, minns att man hade lösen i 96-vevan också) tycker jag att det är rätt skönt faktiskt, retade mig så in i bänken att behöva skriva av den där siffer-kod-tjohejsan-mojjen var gång jag ville kommentera. Lättare att logga in, ju.

 2. Niclas (admin Researcher) Post author

  Det är det säkert. Problemet är väl snarare varför man väljer att göra åtkomsten till att vara delaktig svårare. Om det är för att “stävja” ett missbruk så är frågan snarare om det inte borde vara intressant att delta istället för att låsa in. Om det handlar om att vidareutveckla och skapa ett mervärde för användarna.

 3. tjompa

  Jag tror att tidningarna fortfarande är, precis som många andra företag, rädda för transparensen som kommer med ökad integration med publiken/kunden/läsaren.

  I Resumés fall antar jag att en av anledningarna är att försöka stävja alla skitpostningar som görs (där många av kommentarerna ju ofta nedvärderar företaget i sig). Håller dock med dig, fel väg att gå.

  Personligen ligger jag tvärt emot Dabitch, reggning för kommentarer tar längre tid och minimerar spontanpostningarna som skapar dialog. Jag har lovat mig själv att inte lägga en enda kommentar fören de tar bort påhittet, och den dagen lär komma (iom att det inte finns så många andra värden till att bli medlem – egentligen).

  tjompa’s last blog post..Hackningen av Aftonbladet och framtiden

 4. Dabitch

  Det blev ändå inte ett dugg bättre, istället för att skriva in den där siffer-kod-tjohejsan-mojjen varje gång jag vill kommentera måste jag nu logga in VARJE GÅNG jag vill kommentera. Allvarligt. “kom ihåg mig” funkar inte och kakan dör så fort man surfar därifrån!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *