Lika eller olika

När telco:bolaget 3 kommer med en ny kampanj, signerat sin danska byrå så kunde man inte låta bli att känna igen den kampanj som Valentin.Byhr och Miami Guerilla Advertising gjorde för Willys.

sammaidereverserad

Och än en gång så får man fundera över vad som är stöld och vad som är inspiration. De båda kampanjerna skiljer sig på flera plan men det finns onekligen en koppling mellan dem. Rent faktiskt skulle man väl kunna säga att grundidén är samma men eftersom USP:arna som ska kommuniceras skiljer sig (billigast resp. snabbast) så blir exekveringen olika.

One thought on “Lika eller olika

  1. lord Fredruk

    Som part i målet ska jag inte uttala mig om jag anser att skiten är ett plagiat eller inte. Men jag tycker att de kunde gjort kampanjen på riktigt istället för ett kackigt fotomontage. Kul också att dansken inte ser skillnad på en greyhound och en whippet. Jävla amatörer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *