Två sätt att se på saker

En av de mer märkliga förklaringar på varför man valt att använda halvnakna brudar i reklam kommer från Flybook som fälldes av ERK för sin reklam för den lilla UMPC:n.

Italienare är friare i sitt formspråk. Vi ville använda en italiensk touch i vår reklam och har därför tagit inspiration därifrån.

(IDG.se)

Först och främst tror jag inte på Magnus Jungbeck, VD för Flybook Dialouge Scandinavia. Sen är det lite dumt att s a s “skylla på” italiensk formgivning – det kan ju vara så att italiensk form lika gärna är jäkligt patriarkal om det är en förklaring som man söker. Storyn visar också problemet med olika kulturella värderingar i samband med internationella märken. Antingen väljer man helt enkelt att riska att bli anmäld och fälld och ärligare vore transparensen i att säga: halvnakna kvinnor säljer. Eller faktiskt inse att det idag inte längre enbart är män som köper UMPC och datorer i allmänhet. Det hela grundar sig i en rätt grund målgruppsanalys.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *