Rata inte något du inte mätt

Verkar som om företagare har läst John Wannamakers kända citat: “Half the money I spend on advertising is wasted; the trouble is I don’t know which half.. Åtminstone om man ska tro på Årets Säljindikator. Och som påpekas i artikeln: problemet är antagligen inte reklamen utan att företagen väljer att inte mäta effekten av marknadsföringen. Pia Grahn Brikell sticker ut hakan och menar att undersökningen kan ha det goda med sig att okunskapen om hur marknadskommunikation faktiskt fungerar. (Resumé)

Nina är såklart rätt ute: 30 miljarder i sjön!

En av mina invändningar är just det att effekten mäts för lite – dels utifrån ett longitudinellt perspektiv: om man väljer att totalt fimpa reklamen kommer det att märkas för företagen utifrån att de helt enkelt förlorar varumärkeskännedom. Men i ett lateralt perspektiv är det också ett problem – reklaminvesteringar bygger också företagets styrka inuti.

One thought on “Rata inte något du inte mätt

  1. Pingback: Dumheter från PMP » Researcher

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *