ICA bygger sitt varumärke. Och andra betalar

Även om man får ta det hela med en viss nypa egen-agendasalt så visst har Håkan Gustavsson rätt i mycket av hans kritik av ICA:s reklamfilmer som han dundrade ut under Stockholm Mediaweek. För det som de bygger är ICA:s varumärke (och därmed implicit även de egna EMV) och knappast de andra varumärken som betalar för att synas i reklamfilmerna.

Det som är lite roande är att Ingrid Johansson-Blanks motargument: att de varor som är med i filmen ökar sin försäljning (under reklamperioden antar jag) med 60-70 % inte möter kritiken. För själva grundfrågan är om att bygga varumärket, vilket handlar om att skapa kännedom och awareness på längre sikt. (Dagens Media) ((Disclaimer: Jag vet att det inte var igår som medieveckan gick av stapeln men jag har inte haft tid att läsa tidningar förrän nu…))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *