Look alike?

Ibland inser man vikten av att även såna som tror sig vara över såna saker som likheter med logotyper och liknande bör kolla upp så att man inte steppar över gränsen. I det här fallet handlar det om Västerås stift som har skapat en logotyp för sitt konstevent Sjätte Sinnet – en logotyp som jag tycker är en spegelvänd nästintill kopia av den logotyp Dalhalla använt ett antal år.

loolalikedalhallastiftet.jpg

Related Posts

3 thoughts on “Look alike?

  1. Jorun

    joo, fast nää… De är väldigt lika, men er är ett krusidullat d medan deras är en krusidullad sexa. Resultaten blir lika varandra, men jag skulle inte säga att de imiterat er (fina) logotype. Det ser mer ut som om någon tagit vara på lite kladd från ett konferensblock.

  2. Admin Researcher Post author

    Vi kommer att diskutera det med kunden eftersom de båda logotyperna kommer att vara aktuella under samma tid och i samma region. Vi hade inte brytt oss om det inte var här i Dalarna som man valt att gå med en snarlik logotyp som Dalhalla. Vår är bättre – självklart – men problemet ligger i sammanblandningen hos ungefär samma målgrupp till båda projekten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *