De:sign16

En intressant artikel om amerikansk arkitektur post 9/11: Design Strikes a Defensive Posture

Den tyska tidningen PC Professionell väljer att göra en re-design som är minimalistisk så långt det känns möjligt. En “papperstidning för webbgenerationen” som det sägs. Själv blir jag fundersam om man jämför tidningens cleana utseende med Web 2.0-designens godiskänsla… (IDG.se)

Casa Cor är en ny affärsidé som en gång per år samlar ihop svenska designers och arkitekter som sedan får fritt spelrum i ett hus, vilket sedan blir en utställningslokal under sex veckor för att sedan rivas.

Casa Cor ska bli Sveriges nya design- och inredningsmecka. Vi utmanar den traditionella mässindustrin. Det krävs mer än volym för att besökare ska minnas något annat än bara trötta fötter. Casa Cor husets härliga inredningar kommer att kittla besökarnas sinnen och skapa en skön ”vill-ha-känsla”, säger Lotti Ander, delägare, Casa Cor Sverige.

(Newsdesk)

Svenskt mode har haft en explosiv utveckling både när det handlar om kännedom och intjäningsförmåga. Mötesplats Mode och Design har tagit fram ett program för en långsiktig utveckling i positiv riktning:

1. Skapandet av den samlande knutpunkt som modeindustrin saknar idag, en
plattform som kan utgöra grunden för andra åtgärder.
2. Aktivt nätverksbyggande för att i betydligt större ut – sträckning para
ihop design- och entreprenörskompetenser.
3. Etablering av en ny modearena för icke etablerade designföretag för att
skapa alternativ i exponering, information och i modeutbud.
4. Ett utvecklat arbete med stödverksamhet och mentorskap med inriktning på
förstärkningar i affärsmannaskapet och möjligheter att ²slipa² affärskoncept
i etableringsfasen.
5. Initiering av en produktions- och marknadsföringsorganisation av det slag
som finns i andra länder och inom andra branscher, som förslags- och
musikindustrin.
6. Långsiktigt strategiarbete för att skapa ett rikare kulturliv, en bättre
modediskurs och att öka kopplingen till samhällsfrågor som etik, hållbarhet
och konsumtion.

(Mode Och Design)

Sport- och fritidskedjan Stadium släpper sitt nya butikskoncept Stadium XXL som utvecklar Stadium-konceptet vidare. Tillsammans med Teark och Sthlm Design Lab har bland annat ett helt nytt grafiskt program tagits fram. I konceptet ligger också att butikerna kommer att vara flera gånger större än tidigare – flaggskeppsbutiken i Göteborg är på 4000 kvm i två plan, uppdelad i “stuff”, “stage” och “energy”. Kolla in det mesta på stadiumxxl.se.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *