Marknadsföreningen

Sitter på ett X2000 norrut och tittar ut på ett snöigt Sverige. Marknadsföreningen har ordförandekonferens i Östersund (och jo, vi ska till Åre och se på VM imorgon). Ska försöka att sammanfatta MiD:s åsikter om Svenska Marknadsföreningen. Vi vet vad vi tycker i styrelsen men hello – det är ju ändå så att föreningen ska vara till för några fler än bara oss.

Vad tycker ni? Vet ni ens vad Svenska Marknadsföreningen står för? Vad ska man ha den till? Är det kanske så att stora nationella samorganisationer har gjort sitt?

Kommentera ASAP så tar jag med mig era åsikter.

För övrigt inser jag att svensk reklammedia inte börjar jobba förrän rätt sent på förmiddagarna :)

Related Posts

5 thoughts on “Marknadsföreningen

 1. lord Fredruk

  I Göteborg har vi MiG. De brukar anordna frukostar. Då kommer det medelålders gentlemän, företrädelsevis säljare. De gaggar med sina bekanta, lyssnar artigt på den betalande föredragshållaren, dunkar varandra i ryggen, drar vitsar om korkade stockholmare och yrar om hur mycket bättre allt var förr.
  I stora drag.

 2. Admin Researcher Post author

  Well… vi kan, för att för en gångs skull vara lite diplomatiska, säga att det finns vissa oklarheter när det gäller relationen Marknadsförbund och Marknadsföreningar…

  Har skickat vidare länk till din kommentar till den framtidsgrupp som skapades idag :)

 3. lord Fredruk

  [Comment ID #25244 Will Be Quoted Here]

  Tyvärr tror jag att min version inte är helt ovanlig. Känns som att de flesta branschförbund och föreningar gör ganska lite för att frakta skutan framåt. Det blir mest kallmingel och tjôta tjôt med folk man redan känner.
  Jag tror inte problemet ligger i att sammanslutningen råkar vara nationell. Snarare att verksamheten drivs utan vidare visioner. Det blir liksom facket av alltihop. Och det kan aldrig vara bra.

 4. Admin Researcher Post author

  Jag hoppas att den nya gruppen som ska försöka komma vidare faktiskt ska komma vidare. Det är unga, hungriga personer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *