GDS på väg att gå ner?

Den starka trenden för hemmafixande håller i sig i Sverige men konjunkturen har gjort det mer intressant att slippa göra saker själv i Storbritannien.

Även om både bomarknad och hemmafixarkedjor frodas här, har trenden vänt i Storbritannien. Tre hemmafixarkedjor svajar sedan ett och ett halvt år tillbaka och det rejält. Konsumenterna lägger pengar på annat och stormarknaderna är konkurrenter att räkna med, enligt bolagen.

(E24.se)

En ytterligare faktor kan vara att en grundläggande värdering i samhället är expertifiering. Det vill säga en syn på oss själva som experter – och därmed att det finns andra som gör andra saker bättre. Liksom att vi blir mer och mer vana att köpa tjänster – det som förut var otänkbart att betala för är idag självklart.

Related Posts

3 thoughts on “GDS på väg att gå ner?

  1. Admin Researcher Post author

    Inte på rak arm. Det är helt enkelt en sammanfattning av många olika värderingsanalyser som gjorts de senaste åren. Kairos Future har gjort ett antal som finns att hämta på deras sajt och sen är min gamla professor Pettersson på religionsbeteende inblandad i EVSS-studierna som visar mycket av detta.

  2. Jonas

    Ok, jag tackar å hajar. EVSSG har ju publicerat en och annan bokrackare. Skulle du ramla över direkta referenser får du gärna höra av dig.

    Fridens…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *