Finansbranschen tung online i mediemixen

I en översikt över de 50 största investerarna i onlineannonsering visar det sig att flest av de som satsar mest på webben är finansföretag – något som nog är rätt likt vad som sker i Sverige. Inom “retailsegmentet” innefattas en stor bredd av produkter och varumärken. Saknas gör helt modebranschen men nöjesbranschen och bilbranschen är mycket få. (Top 50 Advertisers by Media Value in November, 2006 via Vassa Eggen)

Frågan är vad som egentligen är “onlineannonsering” – för såväl mode- som bilbranschen gäller snarare att jobba med sina egna sajter och sedan bygga upp ett sug genom PR och buzz. Bannerannonsering är mycket av utbudsreklam – vilket inte nödvändigtvis passar alla sorts varor, liksom att det största segmentet: finansmarknaden har reella kopplingar till många av de nyheter som släpps i världen (mycket handlar om ekonomi direkt eller indirekt) liksom att datorn ofta används till saker som ligger nära användarens intresse för sin privatekonomi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *