Det ‘värkar’ som om man inte visste

Läkaren i Bamylreklamen är en riktig läkare – och får nu på pälsen från sin egen organisation eftersom det är mot de etiska reglerna att göra reklam som läkare. Enligt läkaren Ulrika Frosteman i filmen så visste hon inte det och är rätt cool. Och fortsätter att göra reklam för värktabletten:

Min karriär som läkare går förstås i första hand, även om jag tycker att det är en storm i ett vattenglas. Jag förstår faktiskt inte vad som skulle vara så fel med att göra reklam för den här värktabletten, det är ett receptfritt läkemedel som faktiskt är bra

Inte heller byrån Volt som gjort reklamen. Henrik Stampe på Volt är lite smått ovillig att kommentera:

– Nej, det visste jag faktiskt inte. Men jag vill egentligen inte prata alls om det här.

(Dagens Media)

Det är rätt dumt att försöka att öka på trovärdigheten i reklam genom att använda en riktig läkare… Sen kan man undra: har inte tandläkare samma etiska regler?

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *