Textreklam i bloggar

Ett märkligt försök att skapa ett buzz marketing-format på bloggar är Creamaid ((Till och med namnet är riktigt udda. “Gräddhjälp” – visst: att kunna åka i gräddfilen men hallå: there’s no such thing as a free lunch.)). Projektet, som har ett tröttsamt Web 2.0-gränssnitt, handlar om att skriva om en produkt, lägga till en [[widget]] som länkar till övriga som skrivit om densamma. Det hela bygger på två saker som blir intressanta för bloggaren: möjligheten att få mycket länkpoäng respektive möjligheten att bygga trafik. Plus att det enligt CreamAid också ger flis. Och verkar vara ett test än så länge, där företaget CreamAid köper textreklam för varumärken som inte har beställt reklamen. Vilket rent faktiskt är att göra intrång på varumärkets immateriella rättigheter. (Magnus tankar)

Även om buzz marketing fått en del bloggare att gå igång så verkar det här helt enkelt ett företag som är tekniskt kunniga men rätt okunniga när det gäller brand marketing. Att ens våga skapa en tjänst och sälja reklam utan att företag bett om det är totalt galet och mycket mycket farligt. All PR är inte bra PR.

Related Posts

One thought on “Textreklam i bloggar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *