När det alternativa inte är alternativt

Arla uppger sig gå mindre i traditionell reklammedia och satsa på alternativa medier. Enligt artikeln i Market handlar det om

Arla Foods satsar stort på sin egen sajt, samarbeten på nätet med bland andra MSN och ungdomssajten Lunarstorm. Etrt annat exempel på alternativa kommunikationskanaler är Mix Megapols morgonshow ”Äntligen Morgon” och redaktionellt samarbete med ”Förkväll” i TV4.

Sen när är internet ett “alternativt” media? Och att köra programming är knappast speciellt alternativt – möjligen att sammanblanda PR och marknadsföring.

Det här är problemet för oss inom marknadskommunikationsbranschen – det är få många som fortfarande anser att internet är cherry-on-the-top istället för en reell kanal. Och att samarbete inom social networking är knappast alternativt utan snarast fullständigt nödvändigt om man ska nå en viss målgrupp.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *