Politiker och vanligt folk

Politiker har övertrumfat varandra med att förfasa sig över snabbmat och fr a reklam för snabbmat. Sveriges Annonsörer gjorde en undersökning hur partiernas anhängare väljer snabbmat. Och uppenbarligen är det en viss skillnad mellan vad politikerna upplever och hur deras väljare lever:

Mest snabbmat äter folkpartiets sympatisörer där 39,5 procent av dem besöker ett snabbmatsställe en gång i månaden eller oftare. Sämst på att besöka snabbmatsinrättningarna är centerpartisterna där bara en femtedel av sympatisörerna äter snabbmat så regelbundet som minst en gång per månad.På andra plats kommer moderaternas sympatisörer (37 procent), följt av vänsterpartisterna (31 procent), socialdemokraterna (29 procent), miljöpartisterna (26,5 procent), kristdemokraterna (27 procent) och slutligen centerpartiets sympatisörer (20,5 procent). Sammanställningen bygger på material från undersökningsföretaget Orvesto Konsument som omfattar cirka 16 000 intervjuer.

(Newsdesk)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *