Det här med reklamförbud

Carl Wåreus skriver en mycket bra krönika angående politikernas ständiga krav på reklamförbud. Jag skriver under i varenda del av det han skriver. Och skulle själv vilja att en politiker eller två förklarar varför det är fint att producera men fult att sälja? Carls slutsats:

Så utmaningen för politikerna borde, istället för att utfärda reklamförbud, vara att verka för ett samhälle med sunda normer och värderingar, genom ett generellt och intelligent regelverk i linje med marknadsföringslagen.

Att politikerna sedan inte själva lever upp till de krav de ställer på dagens reklammakare blir synligt nu i höst. När partistödet höjts med 25 miljoner till 165 miljoner kronor, och stora delar investeras i reklam, blir det tydligt hur mycket falsk varudeklaration dessa annonser rymmer. Det är däremot mycket allvarligt.

(OMD nyhetsbrev)

Related Posts

3 thoughts on “Det här med reklamförbud

 1. agaton

  Ja. Om det ska vara reklamförbud så ska det även gälla de politiska partierna.

  För antagligen är väl just de de som investerar mest i reklam i höst…

 2. Dabitch

  Kan du inte tugga lite om kampanjerna de kör med också – jag retar mig hej vilt på dem allihop. Skall jag emaila över lite bilder från fjollträsk? tunnelbanan ser helt sjuk ut med alla partiers blajblaj överallt. Centern har bäst kampanj… Eller? ;) Kanske bara spydigast. Hehe.

 3. Admin Researcher Post author

  Jag är så jävla trött på valet att jag kan kräkas. Skicka bilder så kan vi ha en liten survey om det :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *