Brikell tar ton och von Sydow missar kontringen

Mer Pia Grahn Brikell: Pia har gett sig in i reklamdebatten och påpekar att sexualiseringen av det offentliga rummet knappast enbart kan tillskrivas reklambranschen utan medierna är de största bovarna i dramat. I ett pressmeddelande som i sin aggressivitet och proaktiva inriktning visar att det är en helt ny inriktning från Reklamförbundet ger sig Grahn Brikell på Slitz och andra livsstilsmagasin inriktade mot ungdomar:

Det är ju helt uppenbart att det är medierna som är de stora syndarna när det gäller sexualiseringen av det offentliga rummet. Till exempel tv-kanalernas dokusåpor och kvällstidningarna som lever i symbios där näringen heter sex.”

(Dagens Media)

Bland annat väjer hon inte för att nämna Vecko-Revyn som samma andas barn som grabbtidningarna. Vilket självklart fått Ebba von Sydow att kavla upp de välstrukna blusärmarna och dänga runt med Marc Jacobs-väskan:

Nya Vecko-Revyn jobbar aktivt med att stärka unga kvinnors självförtroende och peppa och guida dem när det gäller shopping relationer och karriärer. Påhoppet är obefogat Vecko-Revyn är ett sunt och smart koncept som funkar fantastiskt bra med flest läsare i segmentet unga kvinnor.

Signaturen “Peter” påpekar saker som väl inte direkt hjälper Ebba von Sydows argumentation:

Ebba kan försöka skydda sig bakom sina moralslöjor och rena lögner bäst hon vill MEN sedan hon blev chefis så har vi nyligen (för 2 nr sen) kunnat få “DET STORA SEXNUMRET” och numret efter det skulle man bli “NAKENSNYGG”. Ebba hävdade länge att hon “minsann inte skulle skriva om bantning” men hur förklarar hon då omslagsrubriken “Så får du kändisarnas strandkroppar – fort!” och annat som är med HELA tiden i “nya, coola, glammiga” skiten hon kallar sin blaska.

(Dagens Media)

Tack för tipset: load.

Det verkar vara en svår höst när det gäller sjukdomen “inkonsekvens” och nu har också von Sydow drabbats av den. Och jag måste säga att Pia Grahn Brikell har skapat en utmärkt grogrund för att Reklamförbundet plötsligt ska vara något mer än enbart en relativt osynlig lobbyorganisation.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *