Hur väljer man pilsner?

Konkurrensverket kommer att stödja ett forskningsprojekt av Richard Friberg som är docent vid Handelshögskolan. Projektet kallas ”Strukturella modeller och konkurrensanalys” och handlar om att utvärdera olika modeller för att se hur konsumenter väljer produkter. Premisserna som kommer att undersökas är pris, kvantitet, kvalitet och egenskaper. Utgångspunkt blir den svenska ölmarknaden och speciellt kommer han att titta på hur reklam påverkar konkurrensen. (Newsdesk)

Related Posts

2 thoughts on “Hur väljer man pilsner?

  1. Jonas

    Är det någon som fattar om Docent Friberg enbart ska utvärdera modeller som används för att undersöka konsumenters val eller om han dessutom ska titta på hur konsumenter väljer? Jag kollade på Newsdesk och blev inte klokare av detta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *