Adland tillbaka till ursprunget

Researchers “moderblog” ((Även om Bold var avstamp för Researcher så har Adland fungerat som inspiratör och mentor för Researcher. Dabitch aka Åsk Wäppling har hjälpt till med glada tillrop, idoga försök att fixa kodbuggar och allmänt varit en fantastisk människa. Det Researcher är idag har sin grund i Adland mer än någon annan sajt.)) Adland har fått lov att byta domän till den ursprungliga commercial-archive.com. Det har visat sig att Norton och diverse andra “ad-block”-system helt enkelt fimpar domäner som har “ad” och sedan några bokstäver efter – vilket innebär att ad-rag.com helt enkelt inte fungerat för många användare. Dabitch är en smula irriterad och berättar hela historien. Det intressanta är att det visar sig att man kan köpa sig ur diverse såna ad-block-system… Nice work liksom.

Dab meddelar att gamla domänen fortfarande fungerar, och att man helt enkelt fått lov att vända på kuttingen och peka ad-rag-adresser till commercial-archive, istället för som tidigare: tvärtom.

Related Posts

2 thoughts on “Adland tillbaka till ursprunget

  1. dabitch

    Tack för att du tar upp det researchknugen – har varit lätt förvånad över tystnaden angående det faktum att man tydligen kan köpa sig bort från blacklistorna.

    För övrigt har jag FiltersetG installerat nu för att se vad det ser ut som för andra, och upptäcker att man har varit dum nog att döpa 80tals samlingen “adverts”. Drats! Blockat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *