Statlig reklam bra eller dåligt?

Elias på Money Reklambyrå skriver ungefär det som jag länge sagt om statlig reklam:

För sanningen är ju att de statliga företagen och verksamheterna har ett och i vissa fall två idéer och uppgifter:
– att vara så lönsamma som möjligt
– att bedriva opinionsbildning.

Om man tror att reklam är en bra investering för företag, och det tror jag att de flesta liberala ekonomijournalister och politiker tror, så måste per definition statliga företag vara aktiva reklamköpare.

Själv kan jag tycka att Timbro och borgerlighetens ogillande av statlig reklam är lika bisarr som socialdemokraters och vänsterpartisternas avoghet mot reklam som visar på tuttar eller hamburgare. Det hela bygger på en sorts syn på skatt som individens ägande trots att det är till ett kollektiv. Och det verkar som om borgerligheten också känt in vinden och gärna offrar reklambyråerna, oftast småföretagare, på den folkliga indignationens altare. Läs exempelvis Moderaternas pressrelease

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *