Reklambranschen kass på reklam

Allvarligt. Går Rolf van den Brink på prozac? Han har lyckats få till två riktigt bra krönikor på raken!
Den senaste handlar om reklambranschens egenreklam, och det är inte minst jag sen att hålla med om. Men först – RvdB är riktigt rå och ironisk:

 • Forsman & Bodenfors. Reklambranschens Volvo. Trygg, tråkig och korrekt Göteborgare. Och dyr.
 • Lowe Brindfors. Blytung byrå. Opersonlig. Det märks inte ens att Pyttan har börjat jobba där. God reklam sprutar fram. Men hur gör de och vem gör jobbet? Mysko.
 • Garbergs. Samma känsla som tidningen Metro. Är hur stora som helst men framstår som miserabel uppstickare.
 • Åkestam Holst. Så svenskt det kan bli. Calle och Olle och Göran. Traditionellt utförande som drar åt sidan tre.
 • Ogilvy. Reklam-Coop. Lite av varje för envar.
 • Storåkers. Moderat inhouse. Smart storstad. Ej folklig.
 • King. Hmmm, Sunit ? Frank ? svart hemsida som spelar brittiska kungasången, mmm, svårt det där. Jo, förresten, tv, tv, tv.

(Dagens Media)

Hm. På pricken… Sen försöker han faktiskt vara allvarlig även om det är med RvdBs vanliga ironiska anslag: Reklambranschen borde ha ett guldägg för reklambyråernas egna reklam. Då kanske det skulle bli lite mer vett i det hela.

Och jag är jävligt böjd att hålla med – ärligt talat kan jag inte påstå att jag på rak arm kan ge namnet på en enda svensk ((Flera internationella byråer är bra mycket bättre på egen marknadsföring.)) byrå som gör riktigt bra marknadsföring. Visserligen menar jag inte, i likhet med RvdB, att det viktiga är printreklam (typ Hilanders) men tyvärr är inte ens byråernas hemsidor mer än kopior av varandra (vår inkluderad).

Related Posts

3 thoughts on “Reklambranschen kass på reklam

 1. Pingback: Beta Alfa 2.0 » Läsvärda fotnedsättningar i journalistiken och reklambranschen

 2. lord Fredruk

  Grovt generaliserat alltså. Jag antar att det finns nyanser även i detta helvete. Någon borde vara bättre än någon annan. Det gäller åtminstone byråernas hemsidor.

 3. N|. Post author

  Visst är det så men då jag för ett tag sedan gick igenom hela Bolds länklista så var det sällan något som överraskade (bortsett från Miami, Dragster och några till). Som du ser så dissar jag oss själva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *