No more upfront

Dagens media har pratat ((Det ser ut som en re-write men jag har ännu inte hittat originalet)) med Joe Tripodi på Allstate, USAs största försäkringsbolag och en av de största mediaköparna som valt att gå ur [[upfront]]-systemet och istället ställa TV-nätverken inför att behöva mer eller mindre pitcha gentemot sina reklamköpare. Samma sak har storheter som Procter & Gamble m.fl. börjat med.

Vi har ett helt annorlunda tillvägagångssätt nu när vi går in med betydligt färre dollar i “upfront-marknaden” för att få maximal flexibilitet. Vad du också ser är att fler reklamköpare har gått samman och tittar på huruvida det här systemet är rätt sak att ha och hur det i så fall kan förändras och utvecklas.

(Dagens Media)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *