Canon använder kunders bilder

Det är inget nytt men onekligen en trend värd att hålla koll på. Canon har valt att i sin nya kampanj för den digitala systemkameran EOS 350 D skapa en bildtävling. Av de mer än tusen inkomna bilderna har 26 stycken valts ut som kommer att gå som kampanjbilder. (Cap & Design)

Related Posts

2 thoughts on “Canon använder kunders bilder

  1. Jinge

    Det är inte bara Canon som beter sig så. Massor av företag försöker sprattla sig ur ersättningsfrågan på olika sätt. Ta vilken fototävling som helst så ska du se att de förbehåller sig rätten att använda bilden utan att ersätta fotografen.

    Värst kan jag tycka att det är inom tidningsbranschen. ”Läsarbilder” används i allt högre utsträckning och i många fall skriver de oxo ”läsarbild” i by-line.

    Helt vidrigt. De flesta fototävlingar avstår jag på grund av dessa dumheter. Man kan ju lika gärna ge de publicerade bildernas fotografer ett penningpris så slipper man ifrån frågan. Men nejdå, det ska vara GRATIS..

  2. N|. Post author

    Själv har jag inga som helst problem med det. Det kan till och med vara en riktigt bra relationsmarknadsföring. Jag skulle gissa att de som blir utvalda känner sig just utvalda, och blir stolta över att se sina bilder i annonser. Och kommer att vara trogna kunder till Canon framöver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *