Tyckanden runt Superbowls reklam

Marti Barletta anser att årets skörd av Superbowl-reklamspotar var bättre än tidigare – sett utifrån perspektivet av marknadsföring med kvinnor som målgrupp. Men hon är inte helt tillfreds och funderar, utifrån det faktum att inget ölmärke har valt att positionera sig som “kvinnornas öl” – trots att fyrtio procent av all öl i USA köps av kvinnor ((Sen är ju frågan om inköp och konsumtion alltid är samma sak.))

Given the incredible amount of cash invested to make and air a Super Bowl spot, isn’t aspiring only to be inoffensive to women aiming rather low? Wouldn’t there be an enormous return to actually wooing them and winning their business? A radical idea, I know. Just asking.

(Ad Age: Nice try but no cigar kräver registrering)

Abbey Klaassen och Claire Atkinson menar att engagemanget hos marknadsförare börjar svalna när det gäller Superbowl. I år har det inte varit lika lätt för tv-bolaget att sälja reklamen och ett antal marknadsförare med is i magen kunde köpa reklamplats för fyrtio procent mindre än listpriset. Och ett antal spots var samma spots som redan sänts i andra sammanhang. Förklaringen, förklarar författarna, är dels att det i år är ett OS-år och det innebär att ett antal stora varumärken (Visa helt och Pepsi minskat sina mediaköp kraftigt) valt att satsa på reklam under OS istället för Superbowl. En mediaköpare sammanfattar det hela:

That magical, mystical $2.5 million, the number CBS is working on is inflated. Demand is flat. If you retain all your clients, you’re fine. But if you had 25 advertisers in the Super Bowl and four drop out, it’s much harder to find four new ones than to retain what you had.

(Ad Age: Super bowl spots lose their luster)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *