Göteborgska reklambyråer går bra

Shout går bra, trots problemen med Stocholmskontoret. 2005 slutade med ett plus på en miljon i byråintäkt och intäkten blev 21 miljoner.

Även Jerlov går bra – förutom att de fått internationellt kontrakt med Fisherman’s Friend (förutom den tyska marknaden – så har de börjat hitta kostymen efter den stora förändringen då Körberg försvann.

Då gick vi från renodlad reklambyrå till integrerad byrå. Vi anställde medierådgivare och pr- och webbkompetens. Nu börjar vi få beläggning på de människorna. Året innan hade vi kostnader utan så mycket försäljning.

Byråintäkt på 22 miljoner – en ökning med 40 %.

Volt (är inte en Gbgbyrå, påpekar lord Fredruk) har inte ökat men ligger kvar på stabila nitton miljoner i byråintäkt. De ser ljust på 2006 och räknar med att anställa en eller ett par ytterligare medarbetare.

Också valentin.byhr fortsätter att öka. Femton procent upp och en intäkt på 55 miljoner är helt okej för en byrå med femtio anställda. Men det är inga lättförtjänta pengar:

Idag får man verkligen jobba för varenda krona. Kunderna idag har högre krav på resultat än för kanske sex år sedan. Det tror jag alla i branschen känner av.

Reklambyrån Hundra gjorde en byråintäkt på 28,5 miljoner och räknar med ett bättre 2006. Byrån fungerar bland annat som internationell byrå för Husqvarna.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *