Sveriges bästa byråer

Årets bästa byrå har blivit utsedda: i det som Resumé kallar Allsvenskan (byråintäkt över 25 Mkr) vann Lowe Brindfors över Forsman & Bodenfors och åkestam.holst på silver och bronsplats. I division ett (byråintäkt 10-25 Mkr) blev listan

 1. Goss
 2. Ruth
 3. Lundberg & Co
 4. Spenat
 5. Scholz & Friends
 6. Saatchi & Saatchi
 7. Navigator Communications

Webb-byråernas ranking: 1.Doberman, 2.Deasign, 3.Perfect Fools, 4.Starring, 5.Great Works medan designbyråernas ranking ser ut som följer: 1. Lobby design, 2. Innovaform, 3. Dolhem Design, 4. Bas Brand Identity, 5. Andersson & Jourdan design

Rankingen för årets bästa PR-byråer är däremot inte någon större överraskning. Etta blevWestander Publicitet & Påverkan som vann över Bite Communications och Prime International AB.

Övriga vinnare:

 • Action Marketing: Trigger
 • Event: Bodén & Co
 • DM/DR: Pool

Bland mediebyråernas ranking visar på den utveckling som skett. Förutom den förväntade ettan Carat, är det ett antal tidigare mindre kända mediebyråer som får höga betyg från sina kunder: Bright Media Agency, Ad On Media Nordic, Maxus. (Resumé)

Ad Age har också listat de bästa byråerna och BBDO vann årets utmärkelse. Förklaringen att David Lubars lyckats “…rack up more than $1 billion in new billings while trying to make the Pepsi Generation’s ad agency into something that matters to Generation Y.”. Årets nätverk blev BBH och årets globala spelare blev Wieden+Kennedy. (Ad Age)

Related Posts

5 thoughts on “Sveriges bästa byråer

 1. Bianca

  I DI’s undersökning presenterad idag blev MIN byrå nr 10, ett jättekliv från 40 till 10 på ett år. Det känns stort =)

 2. Elias Betinakis

  Idag hamnade ingen av topp 3 på vare sig PR eller media från Resumé på topp 3 i DI, så jag vidhåller fortfarande – det var kanske inte 100%-igt förväntade toppbyråer inom media och pr.

 3. N|. Post author

  Det intressanta är att det är olika beräkningssystem som ger så olika utfall. Vilket bevisar att det här mest är för oss – att vi ska få känna oss duktiga. Fast vad vet jag – vi ligger väl på 503:e plats eller nåt :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *