Buzz på hög höjd

Felix Baumgartner, en extrem basejumper ((Att hoppa från höga byggnadsverk. Akronym för Building, Antenna, Span, and Earth)) hoppade ut från Mexikos högsta byggnad för att spela in reklam för Red Bull. På marken väntade polisen för att arrestera honom eftersom han och filmteamet inte sökt tillstånd. Baumgartner hoppade in i en strategiskt placerad Hummer och smet. Men innan hann han prata med media…
(Washington Post och Aftonbladet)

Och media var av en slump där…

Related Posts

One thought on “Buzz på hög höjd

  1. David

    Kan meddela att Baumgartner inte direkt är populär i BASE-kretsar. Hans affärsidé är ju att “bränna” objekt mot betalning. De flesta basehoppare ser till att vara så osynliga som möjligt. Orsaken är att man vill kunna hoppa från ett bra objekt många gånger. Sen kommer Felix och förstör för alla andra.

    Snubben har även varit i Sverige och hoppat utan tillstånd. Han gjorde en uppvisning från helikopter över Åre. Svenska Fallskärmsförbundet sa nej, eftersom österrikaren ville ägna sig åt lågdrag, dvs hoppa med baseutrustning och dra fallskärmen mycket lägre än vad som är tillåtet. Fast jag kan hålla med om att det är bra reklam för läskeblasktillverkaren…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *