Posten luktar

Posten kommer med hjälp av dr, TV och pepparkaks- och glöggdoftande gnuggisar att försöka få oss att skriva fler julkort. Pictogram-stilen som åkestam.holst så framgångsrikt kört för Postens räkning följer även de med i kampanjen. Kostnaden beräknas bli cirka femton miljoner och taglines är ”Låt Posten sprida julen” och “Låt Posten krydda julen”. Per Wirén, marknadsdirektör på Posten förklarar:

“Huvudbudskapet är att det är kul att skicka julkort, och kul att få.”

Och i de stora städerna kommer man ha “pusstationer” med mistel och (antar jag) snygga killar och tjejer redo att slaska på en julpuss. (N24.se)

Kul att skicka julkort? Har de verkligen gjort en vettig marknadsundersökning runt det? Och är det egentligen så speciellt kul att få dem? Jag är skeptisk. Intressant är också om det möjligen är så att Posten skapat lite “programming”? Det verkar lite för bra för att vara en tillfällighet att TV4 startar en julkortstävling (imorse satt Dominika P:s dotter och skällde på sin morsa i direktsändning). Och jag undrar om man ska kalla “pusstationerna” för gerilla eller bara fånigt?

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *