Slutet på “faith-based marketing”?

Att mycket marknadsföring handlar om magkänslan är väl känt. Upper Quadrant är ett bolag som förändrar det genom sin produkt: en databas där marknadsförare (och marknadsavdelningar) kan jämföra och dela med sig av sin kunskap om målgrupper och deras svar på reklam. Det handlar om att sälja datamining-jobbet förklarar Scott Rakestraw från företaget.

“A company could collect data on where its products are being bought and in what quantities, then correlate that information to local ad campaigns to determine the effectiveness of a particular ad in a specific geographic region or among certain demographics.”

(Washingtonpost)

Related Posts

3 thoughts on “Slutet på “faith-based marketing”?

  1. Jonas

    Jag hajar inte det stora med deras affärsidé. Att samla data från allsköns platser och tillfällen är inte nytt, att samla dessa data på ett och samma ställe är inte heller nytt och analysera denna uppsjö data är ju inte heller något nytt. Är det att företaget gör det åt andra företag, att det är möjligt att outsourca (hopplöst ord) det hela som är nytt och att kunden får ett smart webbaserat titthål? Det verkar fantastiskt i så fall att ingen kommit på detta förut. I o f s kan jag tänka mig att företag tycker det är lite jobbigt att inte själva sitta dessa data och att outsourca (igen) en så pass vital funktion.

  2. N|.

    Som jag förstod av artikeln så handlade det om att företagen skyfflade in sin data till en gemensam databas. Vilket ju verkar både affärskritiskt rätt galet men om det funkar väldigt smart.

  3. Jonas

    Aha, då är jag med. Det låter ekonomiskt slugt men som du säger knepigt rent konkurrensmässigt. Man vill ju inte bjussa konkurrenten på konsumentinsikter, typ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *