Sätt att kommunicera

Anti-abortlobbyn i USA är kända för att inte lägga några fingrar emellan när det gäller att få fram sitt budskap. Nu har de startat två kampanjer – en mer traditionell med en stor vepa efter ett flygplan och en med strajpade lastbilar, något som jag tidigare inte sett. Det verkar dock som om lastbilarna åker i karavan tomma och enbart i syfte att visa upp budskapet.


(CBR / Abortion Trucks via Boing Boing)

Om man bortser från budskapet är det frågan om detta skulle fungera i Sverige? Det finns ett antal andra fordon som används som reklampelare: taxibilar, bussar och företagsbilar. Det har också funnits försök med vespor som åker omkring med skyltar på flaket och ambulanser med reklam är också på gång i Sverige. Men det är mig veterligen inga som sålt reklamplats på lastbilar i Sverige (det har gjorts i USA – såklart). Varför inte?

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *