Tendens: Nedåtgångar

Amerikanska siffror visar på att det inte bara är börsen som insett att hösten kommer och sommarens glädje behöver bytas i en något nyktrare hantering av pengar. Även amerikanska konsumenter visar på en lite mer pessimism. Michiganindex har gått ner från julis 96,5 till 89,6 i augusti.
Däremot ser analytiker att svenska arbetsmarknaden sakta sakta börjar att vända. Oljepriset har de senaste veckorna tagit nya rekord men på fredagen föll det tillbaka för första gången på väldigt länge. Och stålföretagen varnar för att marknaden är mättad – även om Jernkontoret menar att svenska företag snarare kan få möta en ännu större efterfrågan. Börsen vände uppåt på fredagen efter att OMX gått ner ett antal procentenheter i samband med diverse hemtagningar och oro för det galopperande oljepriset.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *