Burger King viralar vidare

Burger King och CP+B fortsätter sitt samarbete genom att skapa marknadsföring via olika online-virals. Nu är det det fiktiva rockbandet CoqRoq som marknadsför Burger Kings Chicken Fries. Problemet är att en del av sajten fått namnet “Groupies love the coq” med polaroidbilder av tjejer som sägs vara bandets “fans” (=groupies). Det ansågs alltför sexuellt utmanande – det är ju inte svårt att hitta massor av tolkningar… (AdLand och BRLN)

Har man följt utvecklingen av Crispin, Porter + Bogusky så känns det lätt daterat – det blir mer och mer gubbsjuka över deras idéer. Och hela idén bakom känns en smula kopierad från allt annat de tidigare gjort.

Mer om kontroverserna och att BK skapar en mobil tjänst:

Ad Age och BK’s CoqRoq.com Gets Mobile Add-On

Related Posts

One thought on “Burger King viralar vidare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *