När underground blir mainstream

Caff har samlat ihop ett gäng exempel på hur stora annonsörer väljer att använda annorlunda media för sin annonsering – ett sorts tillrättalagt underground-val där graffitti, simpel affischering och kritteckningar på trottoarer blandas med användandet av “crop circles”. Trend eller fad? (AdLand).

Dels handlar det om att traditionella media är så fyllda av reklam att det i princip är omöjligt att få mätbar impact. Dels handlar det om att företaget vill förändra sin image bland den yngre målgruppen (eller de tror att de kan förändra den på det här sättet).
Men få är de exempel där stora företag faktiskt lyckats med guerillareklam eller mer undergroundstil på sin reklam.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *