Glas och t-shirts

Ett lite överraskande varumärkesövertagande är dagens nyhet om att klädföretaget New Wave har köpt Orrefors Kosta Boda. Tanken med uppköpet är att glasbruken ska ingå i den utökade varumärkesportfölj som New Wave planerar där både hushållsgeråd och hemtextil ingår och där just varumärket Orrefors Kosta Boda får en viktig plats. (DN)

Vi är helt klart mitt uppe i en högkonjunktur och de företag som lyckats att “spara i ladorna” under lågkonjunkturen kan utöka sina varumärkesportföljer och därmed växa sig starkare inför nästa “dipp” i konjunkturen.)
New Wave gör det smart – deras namn funkar inte i ett mer “seriöst” och i produkter inriktade mot en äldre målgrupp. Alltså väljer man att köpa upp ett riktigt premiumvarumärke som man kan låta utökas med ytterligare produkter och därigenom slippa att huvudvarumärket New Wave “tvättas ur” (pun intended).

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *